Hawaii Pacific University

Glada roommates på Hawaii Pacific University!

Studera på Hawaii

Hawaii består av ett antal större och mindre öar, mitt ute i Stilla Havet. Öarna har en enastående naturrikedom med sina långa vita stränder, turkosblått vatten, tropisk djungel och glittrande vattenfall. Honolulu, med dess 700 000 invånare, har dessutom ett brett nöjesutbud. Studera på Hawaii med KILROY education!

Studentlivet i Hawaii kommer inte att bli torrt eller tråkigt 

Aloha! Det är så man säger "hej" eller "välkommen" på Hawaii. Hawaii är en bra plats för studenter där miljön är både rogivande, spännande och ger plats för äventyr. Särskilt Europeiska studenter som gärna vill fly undan de kalla och mörka vintermånaderna passar HPU perfekt. Klimatet är felfritt för den som gillar sol och värme med temperaturer kring 28 grader året runt. 

Oahu har den perfekta kombinationen av surf och strand, nattliv och storstadspuls. De många, många vita stränderna som ön erbjuder är perfekt för surf, snorkling och avslappning. Områded kring Waikki beach är känd för sitt stora utbud av restauranger, nattliv och shoppingmöjligheter.

De flesta är omedvetna om att Honolulu är det blomstrande ekonomiska hjärtat av ön och många internationella företag har sina kontor i staden. Du och dina studiekamrater har flera alternativ att både nätverka såväl som att uppleva Hawaii med både surf och nattliv.
hawaii-palm-city.jpg

hawaii-snorkling-girl.jpg

HPUs campus är indelade i två. Huvuddelen ligger i centraladelen av Honululu och här studerar de med inriktning på Business Administration, Humanoria och Social Sciences. Universitetets andra campus, Loa, är lite mer avsides beläget och ligger ungefär 15 minuters körning utanför staden. Här studeras Natural and Computational Sciences, Nursing and Health Sciences såväl som andra generella utbildningskurser. 

Det roliga med studentlivet på Hawaii 

Efter en hård (eller inte så hård) dag av studier kan du lätta på trycket med lite sportsaktiviteter. Universitetet har flera olika sportslag inom bland annat baseball, basket, fotboll, tennis och golv. Du kan också delta och heja på the Sharks! Dessutom finns ett utrustat fitnesscenter där du kan poppa fram ditt snygga sex-pack! Om du vill ha vidare akademiska utmaningar kan du gå med i "the student leadership challange" eller gå till en Employment Workshop. Och vad är väl ett studentliv utan roliga events och partyn? Hur låter the Halloween Funfest, Club Carnival eller den årliga talangshowen "Da Freak?". Om du är sångare kan du gå med i kören... ja du ser, här finns allt för alla smaker och det är just under din tid utomlands som det är helt perfekt att testa på allt det där som du kanske inte annars skulle göra. 

hawaii-pacific-downtown-campus.jpg

Det bästa av två världar 

Förutom de 100 vackra stränderna på Hawaii finns det en massa spännande ochj exotisk kultur att upptäcka. Besök ett museum med utställningar från den Hawaiianska kulturen. Waikki erbjuder också riktigt bra shopping och här hittar du både stora välkända varumärken som Louis Vuitton, Chanel och Gucci såväl som mindre mer lokala butiker. Glöm inte att göra ett besök till en annanas- eller ett kaffeplantage. Visste du att Hawaii är den enda amerikanska staden där man har kaffeplantage? 

hawaii-kauai-na-pali

7 saker du kan göra gratis i Hawaii

  1. Ta en hike upp till vulkanen the Diamond Head. Detta monument ligger precis utanför Waikki. This national natural monument is located just outside Waikiki. Vandringen hit är kort men brant. När toppen väl är nådd blir du belönad av den fantastiska panoramautsikten över staden och the Pacific Ocean. 
  2. Se solnedgången från en av de 100 stränderna. Ta med dig någon speciell och gör kvällen ännu mer minnesvärd. 
  3. Se på när profesionella surfare slåss om vågorna i en av de många årliga surftävlingarna som går av stapeln på Hawaii. Watch professional surfers battle the waves during one of the many annual surf competitions. Den norra stranden av Oahu är känd för sina vintervågor och flera tävlingar hålls under november-februari. Vissa tävlingar har inte fastställda datum utan går av stapeln då vågorna är över 40 fot höga.
  4. Lär dig allt om den japanska attacken på Pearl Harbour och rollen som USA spelade under andra världskriget på Pear Harbour Visitor Center. Entrén är gratis men tänk på att komma så tidigt som möjligt. Museet öppnar vid 7 (Okej, vi vet att det känns lite tidigt för studenter men tappa inte modet - det kommer att vara värt din sovmorgon!) 
  5. Njut av en god lunch i the Kapiolani Park. En perfekt plats att ta med böckerna för att studera i det härliga solskenet. 
  6. Utforska China Town i Honolulu. Lunch och middag är kanske inte gratis - men man måste ju äta ellerhur? Då kan du lika gärna njuta av en god och fräsch traditionell kinesisk måltid! 
  7. Besök nattmarknaden i Honolulu. Den tredje lördagen i månaden blomstrar marknaden Kakaako till liv under ett nattevent som kombinerar mode, musik, konst, shopping och lokal mat i alla dess smaker. Dansa till den traditionella musiken i Hawaii för att arbeta upp dit aptit och koppla sedan av med lokal street food. Det magiska är att du gör allt detta under de glimmande stadslysen från Honolulu city. 

hawaii-sunset.jpg

Klimatet i Hawaii

Klimatet i Hawaii är perfekt året om. Det är ingen större skillnad mellan de fyra årstiderna och medeltemperaturen året om ligger på stadiga 28 grader. Den enda skillnaden är att det är lite lättare till regn under vintersäsongen. 

Hyr en bil i Hawaii

Du får säkert lust till att utforska mer av Hawaii under helgerna. Vi erbjuder bra hyrbilar i Hawaii och hjälper dig gärna med att hitta det bästa alternativet för dina önskemål och din budget. 

Hawaii-Campervan

Tycker du att Hawaii Pacific University låter intressant?
Kontakta oss
Kontakt