New York Film Academy

Lär dig allt och lite till om filmbranschen på New York Film Academy!
 

Studera vid New York Film Academy

New York Film Academy (NYFA) grundades 1992 och blev snabbt en av Amerikas ledande filmskolor. Klasserna är små och lärare likväl som gästföreläsare har alla erfarenhet från Hollywood och den amerikanska filmindustrin. I USA har NYFA campus i New York, Los Angeles och Miami – så var du vill börja din karriär är upp till dig!

Nedan finner du lite grundläggande information om studier vid NYFA. Du kan också läsa mer om universitetets utbildningsprogram, boende, studentlivet i New York, Los Angeles och Miami, samt om ansökningsprocessen.

Varför ska du studera vid New York Film Academy?

New York Film Academy (NYFA) är en av Amerikas ledande skolor för film, skådespeleri och scenkonst. Studietakten är hög och klasserna är små – du har alltså alla chanser i världen att köra ”all in” och utveckla din talang. De flesta programmen har inga speciella förkunskapskrav men du måste vara beredd att ägna all din tid och energi åt studierna. Mottot på NYFA är ”learning by doing”.

Studera film vid New York Film Academy - Los Angeles city night view

Vare sig du väljer att plugga vid NYFA:s campus i New York, Los Angeles eller Miami så kommer du att befinna dig i epicentrum av filmvärlden. Gemensamt för dessa städer är mixen av människor, språk, kulturer och mat som inte finns någon annanstans. Den perfekta atmosfären för filmskapare!

Vad kan du studera vid New York Film Academy?

NYFAs kurser är specialiserade inom ämnen som alla är relaterade till film och television. Du kan välja kurser som filmproduktion, skådespelarteknik, filmmanus, dokumentärfilm, animation, musikal, fotografi, journalistik, illustration, digital redigering, grafisk design och dataspelsutveckling.

Som student vid NYFA har du olika utbildningstyper att välja bland; Short-term workshops på 1-8 veckor, en 1-2 års s.k. Conservatory Program, eller programmen Associate degree, Bachelor eller Master program. Hela program finns endast på NYFA:s campus i Los Angeles, Kalifornien och South Beach, Miami. Workshops och Conservatory programs går inte att välja än för internationella studenter vid campuset i Miami.

  • Master of Arts eller Master of Fine Arts
  • Bachelor of Arts eller Bachelor of Fine Arts
  • Associate of Fine Arts
  • 1 eller 2 år s.k. Conservatory Programs
  • Kortare s.k. Short term programs som är 1-8 veckor långa workshops

 

Studera film vid New York Film Academy - Kille med cool filmkamera

Varför ska du studera vid just NYFA?

New York Film Academy fokuserar på “learning by doing” och från dag 1 kan du bli placerad bakom kameran för att lära dig utrustningen eller få kvalificerad feedback på dina skådespelarfärdigheter.

Förutom campus i New York, Los Angeles och Miami erbjuder NYFA vissa program i Australien, Dubai, Tokyo, Paris och många andra fantastiska platser. Utbildningen vid NYFA är ytterst professionell och alla lärare är aktiva inom sina respektive områden och skolan är i ständig utveckling för att hänga med i den ständigt föränderliga nöjesindustrin.

Centrala NYC - Studera film vid New York Film Academy

 

Med jämna mellanrum hålls föreläsningar av branschens riktigt tunga namn. Tidigare gästföreläsare har bland annat varit Steven Spielberg, Ron Howard, Glenn Close, Ben Stiller, Jonah Hill och många fler.

Vid NYFA studerar 7500 studenter varav 2600 är internationella. Tillsammans bidrar de till den dynamiska och härliga atmosfären som finns på skolan.

Om du vill veta mer om NYFA

Du hittar mer information på New York Film Academy's webbplats om deras olika campus, kurser och studentlivet i stort. NYFA är också väldigt aktiva inom sociala medier och i enlighet med nedan kan du;

Det akademiska året

Startdatum beror på den kurs eller det program som du väljer. Kontakta någon av våra studierådgivare för mer information!

Tycker du att New York Film Academy låter intressant?
Kontakta oss
Kontakt