New York Film Academy

Studentlivet i New York, Los Angeles & Miami

NYFA har campus i tre städer: New York, Los Angeles och Miami. Tre städer som erbjuder fantastiska möjligheter och upplevelser för dig som student. Nedan får du en överblick över det bästa varje stad har att erbjuda!

Om du planerar att studera vid något av NYFAs tre campus läs mer om och föreställ dig själv med:

Studentlivet i New York

Med sina 8,5 miljoner invånare är New York City den största staden i USA. Staden är en multikulturell metropol och omkring 800 olika språk talas här.

nyc

New York är känt som ” The City That Never Sleeps” och här finns så många möjligheter och spännande distrikt att utforska så att det faktiskt inte är helt omöjligt att du inte vill slösa din dyrbara tid på att sova. Du kan shoppa dygnet runt, gå på nattklubb klockan 10 på förmiddagen eller besöka någon av alla fantastiska sevärdheter som finns i staden. New Yorks stadsdelar är alla unika med sin egna speciella vibe. Vare sig du föredrar pulsen på Manhattan eller nattlivet i Brooklyn så finns det något för dig!

Saker att göra i New York City

Du kommer inte att ha en tråkig stund i New York! Promenera genom de olika stadsdelarna på jakt efter den trendigaste restaurangen, den godaste drycken, den bästa donuten eller varför inte bara den där speciella känslan som bara går att få i New York. Gör din vistelse oförglömlig med musikaler på Broadway, hockeymatcher på Madison Square Garden och besök på hemliga restauranger som gömmer sig i källarlokaler, bakom konstgallerier eller i små gränder. Strosa genom muséer, små gallerier och något av alla mikrobryggerier som poppar upp över hela staden.

Slappna av i New Yorks parker

Central Park From Sky View

 
New York är känt för sina parker där lokalborna samlas för att bara slappna av, springa en runda eller ha picknick. De flesta känner till Central Park men vi rekommenderar även ett besök i någon av alla andra parker som är belägna i staden. Några av våra favoriter är;

  • Brooklyn Bridge Park i Brooklyn Heights
  • The High Line Park i Chelsea på Manhattan
  • Flushing Meadows–Corona Park på Long Island

Klimatet i New York

New York har långa kalla vintrar men också långa fuktiga somrar. Då New York är en kuststad är temperaturen något högre än i inlandet och under sommaren kan temperaturen stiga rejält! Bästa tiden att besöka New York är under vår eller höst då temperaturen ligger mellan 15 och 25°C.

Studentrabatter i New York

Skaffa studentkortet ISIC och få tusentals rabatter och förmåner i New York, USA och resten av världen. Spar pengar på sightseeing, museum, teater, restauranger och massa andra coola saker. Läs mer om ISIC-kortet eller börja spara pengar med alla förmåner och studentrabatter genom att gratis ladda ner ISIC-appen här.

Resa till New York

Vår VIP-avdelning hjälper dig med din flygbiljett till New York. Vi har budgetvänliga studentpriser och kan se till att din biljett har den flexibilitet som du är i behov av. Du kanske planerar att se mer av USA – vare sig det är före, under eller efter din studietid. Vad sägs exempelvis om en klassisk roadtrip? Din studierådgivare hjälper dig gärna och ser till att din resa blir en oförglömlig upplevelse.

 


Studentlivet i Los Angeles

Los Angeles Beach Houses 000063423229

Med sina 4 miljoner invånare är Los Angeles landets näst största stad. Det är hem åt de rika och de celebra, åt Hollywoods superstjärnor och här hittar du en rik mix av olika kulturer. Staden är synonym med stränder, Baywatch, surfing, stora mansions, dyra bilar och det klassiska fenomenet ”The American Dream”. Människor från hela världen samlas här i hopp om att slå igenom i den spännande filmindustrin!

Saker att göra i Los Angeles

Los Angeles är en filmälskares dröm… Besök filmstudios, kända filmmiljöer och så klart – Walk of Fame. Spana på kändisarnas lyxvillor i Beverly Hills och fönstershoppa i alla exklusiva butiker på Rodeo Drive. När du har turistat färdigt kan du bege dig till stranden – hitta din inre David Hasselhoff, surfa havets vågor eller chilla i den värmande solen.

Los Angeles Sun Set Skytrapers 000053159886

Medan du bor i Los Angeles är det ett absolut måste att utforska de fantastiska vandringslederna och många parkerna som finns i och omkring Los Angeles. Här är några favoriter;

  • Runyon Canyon Loop, som förutom frisk luft och motion ger dig en fantastisk överblick över staden och Hollywood-skylten.
  • Griffith Park, där du kan spana in en gammal ‘Batcave'
  • Griffith Observatory West Trail Loop, för vyer över Observatory och LA Basin

Missa inte heller alla gratiskonserter som hålls under sommarmånaderna, med allt från rock och pop till jazz och klassiskt. Los Angeles har dessutom flertalet utomhusbiografer där du kan se senaste Hollywood-filmen i en skön miljö.

Studentrabatter i Los Angeles

Skaffa studentkortet ISIC och har tusentals rabatter och förmåner i Los Angeles, USA och resten av världen. Spar pengar på sightseeing, museum, teater, restauranger och massa andra coola saker. Läs mer om ISIC-kortet eller börja spara pengar med alla förmåner och studentrabatter genom att gratis ladda ner ISIC-appen här.

Klimatet i Los Angeles

Klimatet i Los Angeles påminner om det vid Medelhavet med heta somrar och milda vintrar utan snö. Staden är perfekt för soldyrkaren med över 3000 soltimmar per år

Resa till Los Angeles

Vår VIP-avdelning hjälper dig med din flygbiljett till Los Angeles som har förbindelser med många av Europas internationella flygplatser. Vi har budgetvänliga studentpriser och kan se till att din biljett har den flexibilitet som du är i behov av. Du kanske planerar att se mer av USA – vare sig det är före, under eller efter din studietid. Vad sägs exempelvis om att utforska nationalparkerna i och omkring Kalifornien? Din studierådgivare hjälper dig gärna och ser till att din resa blir en oförglömlig upplevelse.


 

Studentlivet i Miami

miami-ocean-drive-neon

Miami ligger i södra Florida, alldeles i utkanten av Everglades-träsken. Här hittar du kilometervis med sandiga stränder och delar av staden är uppbyggd på små öar, som numera huserar ”the rich and the famous”. Många amerikaner väljer att turista i Miami på grund av alla fina parker och andra attraktioner som finns. I Miami finns ett stort latinamerikanskt community, stränder, lyxiga yachts, Miami Vice, Miami Dolphins och en vibrerande konstscen.

Saker att göra i Miami

När du är i Miami rekommenderar vi dig att luta dig tillbaka och slappna av. Staden har en nästintill karibisk vibe och både konst- och musikscenen skapar tillsammans en väldigt unik atmosfär. Häng på stranden under dagen och bege dig ut på en drink i South Beach när skymningen faller. Spana efter alligatorer från en svävare på Everglades eller besök en av alla gigantiska gallerior för lite (eller mycket) shopping. Här finns något för alla! Om du tar avslappning på allvar kan du spendera en dag vid Venetian Pool och när det finns tid för en långhelg är rekommendationen att sticka ut till Key West.

Klimatet i Miami

Studentlivet i Miami är att njuta av

Klimatet i Miami är tropiskt med monsunsäsong. Somrarna är heta och fuktiga (juni – augusti) med temperaturer över 30°C. Vintrarna (december – februari) är milda och torra med en medeltemperatur runt 20°C.

Studentrabatter i Miami

Skaffa studentkortet ISIC och har tusentals rabatter och förmåner i Miami, USA och resten av världen. Spar pengar på sightseeing, museum, teater, restauranger och massa andra coola saker. Läs mer om ISIC-kortet eller börja spara pengar med alla förmåner och studentrabatter genom att gratis ladda ner ISIC-appen här.

Resa till Miami

Welcome to Miami

Vår VIP-avdelning hjälper dig med din flygbiljett till Miami. Vi har budgetvänliga studentpriser och kan se till att din biljett har den flexibilitet som du är i behov av. Du kanske planerar att se mer av USA – vare sig det är före, under eller efter din studietid. Vad sägs exempelvis om att uppleva Everglades National Park, sticka ut till mysiga Florida Keys-öarna eller leva vildmarksliv i någon av alla nationalparker? Och om du inte nöjer dig där rekommenderar vi en klassisk road trip, både genom Florida och de närliggande staterna. Din studierådgivare hjälper dig gärna och ser till att din resa blir en oförglömlig upplevelse. 

Tycker du att New York Film Academy låter intressant?
Kontakta oss
Kontakt