USA

Spana mot en ljus framtid- en examen från San Diego State University hjälper dig dit!

Studera i USA

Inför dina studier i USA finns det en del praktiska saker som behöver förberedas.

Visum

För att studera i USA måste du ha ett studentvisum som du söker hos den amerikanska ambassaden i Stockholm efter att du har blivit antagen till skolan. Du måste besöka ambassaden för en intervju. Med dig till intervjun behöver du ett s k I-20 formulär från skolan som visar att du har blivit antagen samt ett antal övriga handlingar. KILROY ser till att du får all information som du behöver för din visumansökan. Är du född utanför Sverige bör du ansöka om studentvisum i god tid.

Utlandsstudieförsäkring

Som student i USA måste du teckna en utlandsstudieförsäkring som ger dig ett komplett försäkringsskydd under hela din studietid. Vi rekommenderar Goudas utlandsstudieförsäkring speciellt anpassad för dig som studerar utomlands, som vi också kan hjälpa dig att teckna.

Flygbiljett

Du bör preliminärboka en flygbiljett i god tid för att vara säker på att hitta en resa som passar till dina önskade datum. Biljetten bokar du med fördel hos vår VIP-avdelning som erbjuder flexibla studentbiljetter. Du kan låna pengar av CSN för flygresan. Mejla oss dina frågor, för information om olika flygpriser eller att boka din flygresa.

Boende

Många svenska studenter hittar ett privat boende på plats antingen tillsammans med andra studenter eller på egen hand. Det är i allmänhet relativt enkelt att hyra ett hus eller en lägenhet utanför campus i USA. Vi rekommenderar däremot att du bokar ett tillfälligt boende så att du har någonstans att sova de första nätterna. Tillfälligt boende kan du boka genom KILROY. Du kan också välja att bo hos en värdfamilj eller på universitetsområdet/campus i studentkorridor, hus eller lägenhet. Boende i värdfamilj och i studentkorridor inkluderar ofta frukost och middag. Att bo på campus under den första terminen kan vara ett bra alternativ om du kommer direkt från gymnasiet och inte är van vid att bo på egen hand. På så sätt kommer du också i kontakt med många andra studenter. Boendet bokas efter att du blivit antagen till en utbildning och du får mer information om de olika boendealternativen tillsammans med ditt antagningsbesked.

Tycker du att USA låter intressant?
Kontakta oss
Kontakt