San Diego State University

Läge för miljöombyte? Ta en termin eller två på San Diego State University!
 

Studera på San Diego State University

Hur skulle det kännas att bo i en av de mest attraktiva städerna i USA? Att studera i San Diego ger dig en helt otrolig upplevelse - oavsett om du väljer att studera en termin eller två. Universitetet ligger centralt i stan och på bekvämt avstånd finns härliga sandstränder, varma vågor och häftiga Mexiko. San Diego State University är ett ledande universitet med vackert campus och ett levande studentliv.

Nedan hittar du grundläggande information om studier på San Diego State University (SDSU). Under våra andra flikar ovan hittar du mer information om program, staden, studentlivet och boendemöjligheter, och om ansökningsprocessen.

8 goda skäl att studera på San Diego State University

 1. San Diego State University erbjuder högklassig undervisning och håller hög kvalitet på utbildningarna.
 2. Universitet erbjuder en stor variation av utbildningar och kurser inom områden som bland annat business, communication och media.
 3. Med över 33 000 studenter är SDSU det största universitetet i San Diego och ett av de tre största universiteten i Kalifornien.
 4. Campuset ligger nära de bästa stränderna i södra Kalifornien som La Jolla, Coronado och Mission Beach.
 5. SDSU arbetar med många non-profit organisationer i San Diego där studenter har möjlighet att frivilligt engagera sig och delta i projekt.
 6. San Diego är känt för att vara USA:s finaste stad och är en av de säkraste städerna i hela landet.
 7. San Diego är perfekt för härliga sommaraktiviteter och utomhussporter som surfing, skating, mountain biking, beach volleyboll eller bara en lugn dag på stranden med andra studenter.
 8. Det regnar nästan aldrig i södra Kalifornien!

Vad kan du läsa på San Diego State University?

KILROY samarbetar med The American Language Institute (ALI) på San Diego State University. ALI är en del av College of Extended Studies som är en av åtta fakulteter på SDSU. Här kan du läsa:

 • Korta, intensiva engelskkurser
 • Certificate Degree
 • En eller två terminer fristående kurser 

Som internationell student kan du välja mellan många olika kurser och inriktningar på SDSU. Universitetet erbjuder fler än 3000 kurser inom drygt 80 olika ämnesområden. Studenter har två grenar att välja på; SDSU General Courses Program eller SDSU Business courses program.

Vi rekommenderar att du läser lite om de olika programmen som finns att välja mellan på San Diego State University och kontaktar våra studievägledare för mer information. De hjälper dig med alla dina frågor och mer information. Våra studievägledare finns till för dig!

Students at San Diego State University

Högt rankat universitet - San Diego State University

San Diego State University är mycket högt rankat bland universiteten i USA, det är också det äldsta och största i San Diego och bland de tredje största i hela Kalifornien. ALI-programmen är nationellt erkända och ackrediterad av WASC (The Western Association of Schools and Colleges).

Vad kostar det att studera på SDSU?

Priset för studierna varierar beroende på vilket program och vilken nivå du väljer att studera på. Priserna kan variera från termin till termin på universitetet. Kontakta våra studierådgivare för uppdaterad information och en kostnadskalkyl.

Förutom hjälp med budget och information om priser kan de hjälpa till att besvara alla dina frågor såväl som hjälpa till med ansökningsprocessen som ibland kan kännas ganska omfattande.

Kontakta en studievägledare
Maila oss

Fun facts om San Diego State University

 • På SDSU studerar över 1 400 internationella studenter från över 90 olika länder! Du kommer garanterat att förbättra dina kunskaper i engelska och knyta kontakter och vänskaper världen över.
 • San Diego är en perfekt destination att utgå från när du vill åka på upptäcksfärder eller roadtrips. Du kan besöka Los Angeles, Mexiko, Balboa Park, San Diego Safari Park, Cleveland National Forest, klättra i Joshua Tree National Park eller paddla kannot i Colorado River - för att nämna några.
 • Kalifornien vet hur man festar! San Diego är känt för sina fester (men kom ihåg att alkohol inte är tillåtet innan du fyllt 21).

San Diego State University campus

Hur KILROY kan hjälpa just dig att plugga i San Diego

Vi erbjuder kostnadsfri studierådgivning och hjälper dig genom hela processen; från första frågan, genom ansökningsprocessen och fram tills du checkar in på ditt studentboende på campus i San Diego. Tveka inte att kontakta oss för att få mer information och höra om dina möjligheter att studera på ditt drömuniversitet. Vi ser fram emot att höra ifrån dig!

Universitetets hemsida: San Diego State University 

Tycker du att San Diego State University låter intressant?
Kontakta oss
Kontakt