San Diego State University

Fina San Diego State University campus.

San Diego State University - Boende & campus

Det idylliska campusområdet ligger endast 10 minuter från södra Kaliforniens vackraste stränder. Genom det universitetsägda Mission Bay Aquatic Center, har du tillgång till olika aktiviteter, som surfing och vattenskidåkning. På campus finns även andra faciliteter som gym, bibliotek, butiker, caféer m.m.

Studentboende i San Diego

Universitetet erbjuder goda boendemöjligheter och samarbetar med flera olika värdar. Du kan bo med andra studenter i en så kallad student housing facility, hyra privat lägenhet eller välja att bo hemma hos en amerikansk familj. Nedan listar vi vilka boendemöjligheter du kan välja mellan:

  • University Towers Dormitory: Inom gångavstånd till universitetets huvudcampus. Här kan du dela ett rum med en annan student i skolans University Towers Dormitory. Mat ingår 7 dagar i veckan och du har också tillgång till delat kök om du vill laga din egen mat.
  • On-Campus Apartments: Dela en lägenhet med andra studenter. Är också inom gångavstånd eller en snabb färd med skolbussen från campus. Lägenheterna ligger inom campusområdet och har delat kök. Priserna varierar beroende på hur stor lägenheten är och om du väljer att dela sov- och badrum.
  • Homestay: Bo hemma hos en amerikansk familj. Två måltider om dagen ingår.
  • Off-Campus Apartments: Detta är ett populärt alternativ där studenter väljer att hyra en lägenhet tillsammans med andra utanför campus. Det är det billigaste alternativet och här kan universitetet hjälpa dig! Populära kvarter brukar vara Mission Beach och Pacific Beach.

Det finns alltid alternativ och möjligheter som passar både dina önskemål och din budget. Våra studierådgivare som är specialiserade på utlandsstudier kan göra en uträknad budget baserad på dina inkomster och önskemål för att räkna ut hur ett liv för dig i San Diego kan se ut. Tveka inte att höra av dig!

Spice up your life! Ta en joggingtur längs stranden - bara för att du kan!Spice up your life! Ta en joggingtur längs stranden - bara för att du kan!

Campus San Diego State University
SDSU:s idylliska campus ligger endast tio minuter från de mest vackra stränderna i Kalifornien. Från The Mission Bay Actic Center har du tillgång till flera olika aktiviteter som surfing och vattenskidor. Campuset har också riktigt bra faciliteter som moderna studieplatser att , sportfaciliteter, coola caféer, swimmingpooler, ett bibliotek, flertal olika butiker och dedikerad sport- och träningspersonal som hjälper dig att hitta din plats på campus under din studietid.  

Transport från campus in till stan

Att ta sig runt i San Diego är ganska bekvämt. San Diego har hyfsad kollektivtrafik som ger studenter tillgång till flera olika platser runt om i San Diego. Pendeltåget The Trolley stannar på campus och ligger endast tre minuters promenad från SDSU:s American Language Institute.

Campuslivet på SDSU

Förutom det stora utbudet av kurser kan du också ta del av det pulserande  studentlivet på San Diego State University. Universitetet erbjuder bra idrottsmöjligheter och ett flertal studentorganisationer och -klubbar att gå med i. Du klan lära känna mycket nya människor genom att engagera dig eller delta i aktiviterna på det internationella studentcentret.

Friends forever

SDSU:s American Language Institute organiserar flera sociala aktiviteter som utökar dina kunskaper i engelska, promotar cross-cultural engagemang och uppmuntrar till en aktiv livsstil. Du kan delta i volontärprojekt, utflykter, sportaktiviteter och flera kulturella events.

Tycker du att San Diego State University låter intressant?
Kontakta oss
Kontakt