San Diego State University

Studera i San Diego med KILROY!

Studera i San Diego

San Diego State University ligger i staden San Diego - den härligaste staden i Kalifornien, även nära den Mexikanska gränsen. San Diego är också känd för att vara USA:s finaste stad på grund av dess skönhet och det faktum att det är en av de mest säkra städerna i hela landet. På denna sida hittar du information om aktiviteter du kan ägna dig åt när du inte pluggar eller har lektioner i skolan.

Keep calm - enjoy the sun

San Diego är perfekt om du älskar att sola, surfa, skating, mountain biking, spela beachvolleyball på stranden och många andra härliga sommaraktiviteter. Det regnar nästan aldrig i södra Kalifornien vilket gör San Diego till en perfekt plats för spontanaktiviteter utomhus. Njut av de vackra stränderna och det varma klimatet under din studietid på San Diego State University (SDSU) i USA. Glöm inte bort att använda solskydsfaktor! Hör av dig till oss så hjälper vi dig att hitta ett passande program på SDSU.

Surfin' U.S.A.
Vaxa surfbrädan och släng dig ut i de perfekta vågorna

Stränder och populära kvarter i San Diego

Mission Beach och Pacific Beach är populära områden bland internationella studenter i San Diego. Ska du studera en eller två terminer i San Diego och föredrar att bo utanför campus är dessa områden bra att bo i. Vid sidan av den fyra kilometer långa stranden ligger viken där det finns mängder av vattensporter, caféer, restauranger och butiker.

I San Diego finns det mycket att se

När du inte studerar eller är på föreläsningar finns det många olika utflykter att göra både i och kring San Diego. Här nedan har vi listat några av dem:

 • Besök USS Midway Museum eller gör en "San Diego Harbor Cruise".
 • Testa olika ölsorter med vännerna. I San Diego finns över 70 bryggerier!
 • Ät tacos eller en California Burrito. Staden är känd för sina "taquerias" eller tacobarer och har över 1000 stycken i området. Vi rekommenderar att du stannar två terminer om du ska hinna testa hälften av dem ;)
 • La Jolla är en avslappnad strandort längs San Diegos kust. Perfekt för att simma i havet, snorkla, surfa, dyka eller paddla kajak. Här finns också lite finare restauranger och exklusiva butiker.
 • Hoppa ombord på en häpnadsväckande tur ut på havet och se valar och delfiner i det fria. Kaliforniens kust är ett bra område att kunna se flera olika havsdjur som valar, delfiner, sjölejon mm.
 • Besök färgstarka Mexico, Hawaii eller Palm Springs.
 • Utforska en av de fantastiska nationalparkerna som, t ex Anza-Borrego Desert State Park, Cleveland National Forest, Joshua Tree National Park eller Yosemite National Park.
 • Paddla kanot eller åk wakeboard i i Colorado River.
 • Ta tåget till Los Angeles - bara själva tågresan är vacker då du reser längs med kusten.
 • Gör en Pacific Coast Highway road trip från San Diego till San Francisco.

Vilda späckhuggare - San Diego
Se vilda späckhuggare och delfiner

Paddla kanot i Colorado River
Paddla kanot i Colorado River

Kalifornien - här vet folk hur man festar

Gillar du att gå till en bar, ett event, en festival, en show, restaurang eller till en nattklubb? San Diego är känt för sina fester och färgstarka nattliv. Ett av de bästa ställena att besöka är Gaslamp Quarter. Många fester är dessutom arrangerade av studenter på campus. Kom dock ihåg att alkohol inte är tillåtet förrän du fyllt 21.

We're going out tonight
"We are not wasting our time, We refuse to hide ... We're going out tonight"
(San Diego Song, The Coronas)

5 gratis saker att göra i San Diego

Innan du påbörjar dina kurser på SDSU eller under de första helgerna vill du säkert utforska staden. Här kommer några tips på coola saker att göra i San Diego - som är gratis:

 1. Tänd en lägereld på stranden vid Oceanside Pier och njut av solnedgången.
 2. Slappna av och ta en simtur vid en av Kaliforniens många vackra stränder.
 3. Balboa Park är värd varenda sekund du spenderar här. Förutom att parken är vacker finns också många olika muséer här. Att strosa runt i Balboa Park och besöka den botaniska byggnaden är gratis, vill du däremot besöka muséer kan du få betala en slant.
 4. Strosa runt kring vackra Hotel del Coronado. Denna beach resort är mer känd för namnet "The Del" om du frågar lokalbefolkningen. Hotellet är den näst största byggnaden i USA byggt i trä och har sedan 1977 varit ett historiskt landmärke. The Del hittar du i Coronado, en stad som ligger precis norr om San Diego Bay.
 5. Samla lite kulturpoäng och besök Museum of Contemporary Art i San Diego city. Här är det gratis inträde för alla under 25 och är du äldre men student kommer du in billigare när du visar upp studentlegitimation.

Solnedgång vid Oceanside Pier, San Diego
Solnedgång vid Oceanside Pier

Balboa Park
Balboa Park

Studentrabatter i San Diego

Med ditt studentkort från ISIC får du rabatter och erbjudanden i San Diego, hela USA och resten utav världen. Ladda ned appen för att lätt ha tillgång till rabatterna när du är ute och i vida världen! Läs mer om ISIC och fixa ditt kort här.

Klimatet i San Diego

Det milda klimatet i södra Kalifornien är beundransvärt, vilket gör San Diego till en populär stad vid havet. Det är soligt och varmt största delen av året och regnar gör det ytterst sällan. Lägsta temperaturerna är i januari där den kan ligga mellan 9-18°C. Högsta temperaturerna är oftast i augusti då temperaturen ofta visar omkring 26°C.

Hyr bil San Diego

Kanske blir du sugen på att undersöka lite mer vad som finns bortom San Diego under helgerna. Vi erbjuder hyrbil i San Diego och vi hjälper dig gärna att hitta det billigaste och bästa alternativet för just dig. Hör av dig för att få veta mer.

Tycker du att San Diego State University låter intressant?
Kontakta oss
Kontakt