Santa Barbara City College

Boende & campus i Santa Barbara

Campus & boende vid Santa Barbara City College

Här har vi samlat information för dig som är intresserad av att studera vid City Barbara City College men inte vet var du kan bo och hur campuslivet är.

Studentboende vid Santa Barbara City College

SBCC har en bostadskoordinator som hjälper internationella studenter med tips och råd om bostäder. Det finns inget studentboende på campus, men flera typer av studentlägenheter och boende i värdfamilj runt om i staden. Det finns gott om boende, både nära skolan och lite längre avstånd, men då är det enkelt att ta sig med buss.

Du kan söka efter boende på webbsidan SBCC Housing för boendealternativ, söka rumskamrater och kartor över områdena. Boende i Santa Barbara är dyrt. SBCC har gjort ett budgetark så att du får en översikt på utgifter och vilken budget du kommer att behöva. Glöm inte kostnader för mat, tvätt etc.

När bör du börja leta boende?

  • Ska du studera på hösten bör du börja leta boende i mars/april
  • Ska du studera på våren bör du börja leta boende i november/december

Santa Barbara Beach from the pier

Santa Barbara City College campus

SBCC:s campus ligger vackert mellan Bergen och havet med utsikt över Stilla havet. Med sitt centrala läge längs kusten är det en härlig blandning av rural och urban miljö i Santa Barbara. Det tar ca 90 minuter att köra till Los Angeles och 6 timmar till San Francisco från Santa Barbara City College campus.

Campusliv vid SBCC

Det finns över 50 aktiva studentföreningar/klubbar vid SBCC. Att gå med i någon studentförening eller –klubb är ett bra sätt att träffa nya människor och vara en del av campuslivet. Studentföreningarna/klubbarna kan ha fokus på allt från international business, art, theatre, music till sports. Det ska inte vara några svårigheter att hitta något inom ditt intresseområde.

SBCC:s fotbollsplan - Det är en stark college sports tradition här!

Ta sig runt

Alla studenter vid SBCC får ett busskort och kan under terminen åka hur mycket buss de vill.

Faciliteter

SBCC har ett Transfer Center och de hjälper dig som vill transferera till ett amerikanskt universitet och ta en bachelor's degree. För dig som vill utöva sport finns goda möjligheter inom basket, golf, fotboll, tennis, friidrott och volleyboll. För dig som är mer intresserad av kultur finns det flera klubbar och föreningar inom teater och olika musikgenrer. 

Tycker du att Santa Barbara City College låter intressant?
Kontakta oss
Kontakt