Santa Barbara City College

Studera på Santa Barbara City College i soliga Kalifornien med KILROY

Studera i Santa Barbara

Santa Barbara ligger i soliga Kalifornien på västkusten i USA, bara 1,5 timme från Los Angeles. Staden har 90 000 invånare och är en fantastisk plats att både bo och plugga i!

Studentlivet i Santa Barbara

Santa Barbara är en härlig studentstad, både Santa Barbara City College och UC Santa Barbara ligger här. Det finns även gott om utomhusaktiviteter, shopping, flera schysta restauranger och ett härligt nattliv. Staden har ett fantastiskt läge mellan bergen och havet – en plats som har allt det bästa av Kalifornien; konst & kultur i en urban miljö blandat med en trygg småstadskänsla.

Om du vill få den pulserande storstadskänslan ligger har du både Los Angeles eller San Francisco att välja bland. Los Angeles ligger ca 1,5 timme bort med bil och San Francisco kör du till på ca 6 timmar. Hyr en bil och gör spännande roadtrips på din fritid.

Det tar bara ca 1,5 timme att köra till Los Angeles från Santa Barbara

Kalifornien

Kalifornien har något för alla. Här finns ett stort kulturellt utbud med bl.a. muséer, kulturella byggnader och scener samt i Silicon Valley finns många stora medieföretag som står för flera av världens stora innovationer. Gillar du stränder har du hittat hem, med sin över 1700 km långa kustlinje hittar du säkerligen stränder i din smak. För dig som gillar att vara aktiv och fin natur finns det gott om nationalparker och, sjöar, skog, utomhusaktiviteter och vingårdar. Mellan Death Valley och Yosemite National Park hittar du stränder till snöiga berg till ett roligt nattliv.

Res runt Kalifornien och upplev Yosemite National Park

7 gratis saker att göra i Santa Barbara

Även om Santa Barbara kan vara ganska dyrt finns det massa saker att göra som inte kostar dig något. Gå på museum eller häng i parker och på stränder m.m. på din fritid!

  1. En pärla i Santa Barbara är Santa Claus Beach! Vill du spana efter kändisar gör en utflykt till Butterfly Beach in Montecito.
  2. Från Shoreline Park kan du hålla utkik efter valar
  3. Häng med på en Downtown art walk första torsdagskväll varje månad för att få reda på mer om lokalkulturen där det kan vara allt från besök på gallerier, spelningar till invigning av konstbutiker och vinprovning.
  4. Dra ner till Farmer’s Market Downtown och njut av delikat  mat och/eller sup in den härliga atmosfären.
  5. Ta med skateboarden i skateparken Skater’s Point och lattja runt i ramper, halfpipes och railsen. Skateparken ligger precis vid stranden längs cykelvägen vid Cabrillo.
  6. Gör en hike till Inspirational Point, en av de mest populära lederna i området. Hiken ta 1-2 timmar.
  7. Mellan december och maj kan du spana in sälar längs strandkanterna i Carpineria Sea Sanctuary.

Happy days - Studentlivet i Kalifornien

Klimat

Det är ett subtropiskt behagligt klimat året om i Santa Barbara. I augusti ligger genomsnittstemperaturen mellan 15-25°C och i januari mellan 7-18°C.

Hyr en bil i Kalifornien

Varför inte göra en roadtrip i Kalifornien? Det är en härlig delstat att göra rodtrip i med mycket att se och göra. Hyr en bil under helgen eller loven mellan terminerna med kompisar.

Tycker du att Santa Barbara City College låter intressant?
Kontakta oss
Kontakt