Santa Monica College

Studera i Los Angeles på Santa Monica College med KILROY education!

Studera i Los Angeles

Det finns få städer i världen som är så mytomspunna och inhyser så mycket drömmar som Los Angeles. Santa Monica är en del av Los Angeles och ligger vid kusten söder om Malibu och nedanför Hollywood och Beverly Hills.

Santa Monica

Här finns trevliga restauranger och kaféer, bra shopping och massor av ställen för dig som gillar hälsa och träning som yoga och pilates. På den berömda Santa Monica Pier finns ett litet nöjesfält och den härliga stranden ligger strax intill. Klimatet är behagligt året runt. Santa Monica har milda, något regniga vintrar och varma, torra somrar. Temperaturerna ligger på runt 20 grader på vintern och över 30 grader på sommaren.

Los Angeles

Staden med ledorden framgång och berömmelse är bebodd av 4 miljoner människor, men hela regionen har totalt 16 miljoner invånare. Los Angeles är den näst största staden i landet och människor från över 140 länder bor där. Det här visar sig bl.a. i företeelser som Chinatown, där man hittar stans bästa nudlar, Koreatown, Little India, Little America, Thai Town och Little Ethiopia. Det är kanske överflödigt att säga att de alla har sin egna, speciella stil och atmosfär.

Som i alla stora städer i USA finns det en uppsjö coola klubbar, nya musikströmningar och musikscener, grymma restauranger och muséer. Ett tips om man är intresserad av popkonst och fotografi, bland mycket annat, är the Museum of Contemporary Art på 250 S Grand Ave, Downtown.

Shopping och andra nöjen i Los Angeles

När man känner sug efter stor-shopping ska man ta sig till Robertson Bvld och Melrose Ave, och vill man spendera pengar som en riktig kändis är det Rodeo Drive som gäller. Rent generellt är L.A. ett paradis för varje shopoholic.

Walt Disney Concert Hall 135 N Grand Ave, Downtown, har alltid ett stort utbud av konserter, så är man på det humöret är det värt besök. Beverly Hills-området är förvånansvärt likt de gamla tv-serierna vi alla är bekanta med och vill man kolla in, eller kanske till och med besöka, det kända Beverly Hills Hotel är det givetvis här man ska leta.

Parken Palisades i Santa Monica, där den kända Route 66 slutar, är den perfekta platsen för folkskåderi. Både människorna - joggarna - och omgivningen är delikata. I Santa Monica hittar man också ett fint akvarium (1600 Ocean Front Walk) där man kan stirra en haj i vitögat.

Hollywood

Hollywood är som bekant känt för sina många filmstudios och det är fascinerande att besöka platsen och se var den stora filmindustrin föddes. I Hollywood måste man under sin studietid besöka den legendariska Kodak Theatre på Hollywood Boulevard. Teatern byggdes under de omsusade guldåren och det är här de stora premiärerna visas och den glamorösa Oscars-galan går av stapeln. Gatan mitt emot är den beryktade platsen där alla eftertraktade kändisar lämnar sina handavtryck och skriver sitt namn.

Universal Studios är ett annat intressant ställe att besöka, och här kan man lätt spendera en hel ledig dag. Är man seriefantast, kanske Desperate Housewives-anhängare, har man en gyllene chans att se platsen där de spelas in och man kan få en inblick i hur olika specialeffekter genomförs. Paramount Studios och Warner Bros Studios är kanske också också intressanta att besöka under din studietid.

Stränder och naturupplevelser

Malibu har den största stranden i L.A. och den ser precis ut som i alla filmer med de svajande palmerna vid den långa strandkanten. Venice Beachfront är också ett schysst ställe att vara på; ta en simtur i det härliga vattnet, hyr rullskridskor eller spela lite volleyboll. Tennis- och basketplaner finns också här så man har alla möjligheter att hålla igång. Malibu, Venice Beach och Zuma är kända för sina fina vågor och surf- och body-boardmöjligheter så här har man mycket att ägna sig åt på fritiden när man studerar här. Vill man köra ett regelrätt träningspass ska man ta sig till Sand Dune Park of South Bay, slänga av sig flip- flopsen och kör igång bland all andra fantaster. Manhattan Beach är inte heller att förglömma, packat med folk, men en av de finaste stränderna i L.A.

Vill man ut i naturen och prova på L.A:s vandringsmöjligheter så är bergen i Santa Monica, Malibu State Park och Griffith Park underbara alternativ. Naturen är fantastisk och man kan se både intressanta växter och djur.

Vill man ut i skidbackarna är Bernandino National Forest, Big Bear Lake det närmsta stället. Säsongen håller i sig från december till april och under våren kan man åka skidor i bikini. Det är en häftig kontrast med den iskalla snön och den bländande solen.

Tycker du att Santa Monica College låter intressant?
Kontakta oss
Kontakt