University of California - Los Angeles

Walk by UCLA's iconic Royce Hall when you need inspiration.
 

Studera på University of California, Los Angeles (UCLA)

UCLA grundades 1919 och har vuxit till att vara ett världskänt universitet med stora framgångar. Sedan starten har detta universitet undervisat studenter som senare blivit Nobelpristagare, Guggenheim Fellows, National Academy of Science-medlemmar, välkända artister, musiker och olympier. Det är därför inte förvånande att UCLA är en av de mest eftertraktade och sökta skolorna i USA. Som internationell student har du möjlighet att läsa kurser genom UCLA Extension eller College of Letters and Science.

Varför ska jag studera på University of California, Los Angeles Extension (UNEX)?

UCLA Extension erbjuder hela certifikatprogram inom en rad olika ämnen och du kan bland annat studera Marketing, Engineering, Finance eller Screenwriting. Många av certifikatprogrammen inkluderar en praktikperiod vilket gör att studenter får den perfekta kombinationen av en akademisk bakgrund och värdefull arbetslivserfarenhet. Denna specialiserade kunskap inom ett specifikt område ger inte bara ett stark CV utan förbereder även studenten på vidare studier eller arbete. 

Om du inte vill läsa ett helt certifikatprogram finns även möjligheten att studera som utbytesstudent i en eller två terminer. Som utbytesstudent kan du ta kurser från UCLA Extension, UCLA College of Letters and Science eller kombinera dem båda. Väljer du att studera som utbytesstudent kan du, med hjälp av ett tillstånd, föra över kurspoängen till din ordinarie utbildning.

Gott akademiskt rykte

UCLA är en av de mest berömda skolorna i USA och hamnar på plats nummer två av bästa kommunala universitet i landet. På första plats hamnar UC Berkeley som är UCLAs "systerskola". UCLA rankas högt inom områden som akademiskt rykte, forskningsresultat, biblioteksresurser och framstående studenter. Varje år klättrar universitetet högre och tävlar med andra prestigefyllda statliga och privatägda universitet om att ligga i topp. UCLA är också det universitet som årligen tar emot flest ansökningar av alla lärosäten i hela USA! Självklart lockar universitets läge, den akademiska överlägsenheten och det aktiva studentlivet. Nyligen kom UCLA på plats 37 i världen i QS World University Rankings (2014), på plats 8 i Times Higher Education World Reputation Rankings (2013) och plats 12 i Academic Ranking of the World Universities av Shanghai Jiao Tong (2014).

Erbjuder en mängd olika studieämnen

Genom UCLA Extension kan studenter få certifikat inom en rad olika områden så som Architecture and Interior Design, Design and Communication Arts, Accounting, Business Administration, Finance, International Trade and Commerce, Marketing, Music Production, Real Estate, Journalism, Cinematography, Film Scoring och Sustainability med flera. College of Letters and Science tillåter studenter att skriva in sig på en mängd olika kurser så som humanities, social sciences och hard sciences så länge de lever upp till kraven för de specifika kurserna. Det bör noteras att kurserna i Economics och Psychology är begränsade då de redan har högt tryck från de nuvarande studenterna.

Några snabba fakta

  • Totalt antal studenter på undergraduate-nivå: 28 000
  • Totalt antal studenter på graduate-nivå: 13 000
  • Totalt antal internationella studenter: 3 000

UCLA tillämpar quarters, vilket innebär att det akademiska året är indelat i fyra terminer (höst, vinter, vår och sommar). Varje termin, förutom sommarterminen, är 11 veckor lång (10 veckor med lektioner och en vecka med slutprov).
 

 

 

Tycker du att University of California - Los Angeles låter intressant?
Kontakta oss
Kontakt