University of California - Los Angeles

Studentlivet på University of California, Los Angeles

UCLA har ett stort campus med perfekt läge vid foten av Santa Monica Mountains, bara 8 kilometer från stranden och strax söder om den omtalade vägen Sunset Boulevard.

UCLAs campus är så stort och pampigt att det varje vecka lockar till sig hundratals besökare och turister, speciellt under vår- och sommarmånaderna. Här finns bland annat två ikoniska byggnader, Royce Hall och Powell Library, som har funnits sedan skolans start. Byggnadernas vackra arkitektur tillsammans med det dagliga solljuset gör morgonpromenaderna till skolan till en härlig rutin. Förutom att campus är väldigt vackert så är det dessutom säkert. Universitetet har en egen polisstation som är verksam dygnet runt och om du ogillar att gå själv hem på kvällstid finns Community Service Officers som kan följa dig. UCLA-studenterna är dock kända för att vara väldigt aktiva så det händer sällan att du är ute själv utan några andra i närheten, även om det är mitt i natten. Man brukar säga att universitet aldrig sover! UCLA Extension ligger också i Westwood Village och är aktiva på campus.

Faciliteter

UCLA erbjuder hög kvalitet på studenternas fritids-, mat- och studieanläggningar. Som student på UCLA kan du gymma på John Wooden Center, sola och bada på Sunset Canyon Recreation Center, studera på något av de många biblioteken, hänga i Ackerman Student Union, köpa prylar från Associated Students Store och njuta av campus alla restauranger. För att kunna nyttja campus alla faciliteter måste du som certifikatstudent visa upp ditt BruinCard som är ett studentID-kort som du hämtar ut när du anländer till skolan. Som grädde på moset har UCLA dessutom Pauley Pavilion, en helt ny sportarena! Under universitetets sportevent fylls arenan med hejande och stöttande fans, och att vara en del av detta är en av alla fantastiska upplevelser som collegestudent. Dessutom spelar UCLAs fotbollslag alla sina hemmamatcher på den kända Rose Bowl-arenan som har en maxkapacitet på 90 000 personer. Den mäktiga arenan är alltid fullsatt under säsongsmatcherna!

Boende

UCLA har studentboende på campus men internationella studenter väljer vanligtvis att bo utanför campus. Det omkringliggande Westwood-området har många privata lägenheter för uthyrning och gemensamma boenden att välja mellan. Studenter dominerar i dessa områden så atmosfären här känns ung och rolig. Om man vill ha hjälp att hitta boende kan man vända sig till The UCLA Community Housing Office (CHO). 

 

Tycker du att University of California - Los Angeles låter intressant?
Kontakta oss
Kontakt