University of California - Los Angeles

Studera i Los Angeles, Kalifornien

UCLA ligger i en pampig byggnad i området Westwood Village i Kaliforniens mest sprudlande stad Los Angeles. Dessutom finns det många spännande områden i närheten av UCLA som till exempel Santa Monica, Venice Beach, Beverly Hills, Century City, West Hollywood och Bel-Air.

Livsstilen i LA

Kalifornien är känt för sin unika kultur, speciellt Los Angeles som är en oerhört öppen och progressiv stad. Detta återspeglas på campus där det finns studenter från alla sorters kultur, etnicitet, bakgrund, samhällsklass och religion. Denna variation gör Los Angeles till en spännande och dynamisk stad med öppensinnade människor. Vad dina intressen än må vara så kommer du förmodligen att hitta likasinnade här, och det är lätt att skaffa nya vänner. I LA är det inte konstigt att börja prata med en främmade eller ny person och stämmningen är avslappnad och vänlig.

Los Angeles är en fantastisk stad men räkna med att det tar ett tag innan du vänjer dig vid den täta stadstrafiken. Oroa dig dock inte för att behöva köra bil själv då de flesta studenter bor nära campus och inte är i behov av en egen bil. I Westwood Village, där campus är beläget, finns det mesta du behöver på promenadavstånd. När du vill utforska närliggande områden, som till exempel Santa Monica, är det lätt att ta bussen från campus.

Invånare

Los Angeles har nästan 4 miljoner invånare och känns på många sett som ett eget litet land. Det är en global stad som är hem för USAs mångfald. 

Klimat

Ryktena stämmer, LA är soligt och varmt året om! Och även om temperaturen sjunker något under höst- och vintermånaderna sker inga större klimatförändringar under årets gång. Det är därför inte ovanligt att njuta av en dag på stranden i december. 

Tycker du att University of California - Los Angeles låter intressant?
Kontakta oss
Kontakt