University of California - Los Angeles

UCLA bruins basket - Game time

UCLA - A Dream Come True

Läs om Sophia Lykkes studentliv på UCLA.

Varför valde du att studera vid UCLA?

UCLA:s popularitet beror främst på sitt goda rykte samt att det är en välbalanserad skola. Detta beror på att det finns både en lång akademisk tradition och att det är en rolig miljö för studenterna här. Därför blev jag jätteglad när jag hade kommit in, och märkte vid besöket på UCLA att studenterna verkade trivas väldigt bra. Den typen av skolanda fick mig att tänka, om jag har kommit in på UCLA, vore jag galen att inte ta chansen att tacka ja!

Härligt väder, mäktigt och vackert campus, fakultet i världsklass, mångfald bland studenterna, det stora utbudet av aktiviteter och en positiv atmosfären. Som ny student kändes UCLA som en ny, häftig, spännande och stimulerande värld. När jag tänker tillbaka på min studietid vid UCLA var den lika bra jag kunde hoppats på, och ännu lite bättre. Universitetet är lite legendariskt, och vem skulle inte vilja vara en del av det?

Hur var boendet?

Under mina första två år delade jag rum med andra studenter i samma ålder. UCLA har många typer av boenden: från stora enkla studentrum till studentlägenheter. Som tur är träffade jag mina bästa vänner dagen jag flyttade in. Jag var en av sex tjejer som delade ett studentboende, vi hade två rum och ett badrum. Det kan låta som en mardröm, men vi var bästa vänner under hela vår studietid.

När du lämnar ditt hem och bor på ditt universitet blir dina vänner och rumskompisar din familj. Man äter tillsammans, studerar tillsammans och tar hand om varandra. De är det första du du ser när du vaknar och sista du ser innan du somnar. Att ha rumskompisar när du studerar på universitetet är bästa sätt att få nya vänner och ha bra stöd under din studietid. Efter två år flyttade jag till en privat lägenhet i Westwood Village, precis bredvid campus. Jag hade även en rumskompis i denna lägenhet, vilket också var en bra erfarenhet. Detta område utanför campus är fullt med studenter från UCLA, så det är roligt att bo här. Att bo i just Westwood tog mig närmre universitetets sociala nätverk, stor del av fester och evenemang samt här var nattlivet.

Vad finns det att göra utanför lektionstid på UCLA?

Det är omöjligt att lista alla aktiviteter, organisationer och klubbar på UCLA, men det är något positivt. Oavsett vilken typ av person du är hittar du något. Det finns hundratals studentorganisationer, sociala klubbar, fritidsklubbar, kulturföreningar, servicegrupper, idrottslag och studentprojekt att engagera sig i.

Jag rekommenderar att du håller igång och engagerar dig, eftersom det är det bästa sättet att träffa nya människor och komma in i studentlivet. Ett bra ställe att börja på är UCLA:s idrottsevenemang. Att stötta sina skollag är är något som skapar stor gemenskap bland alla studenter. Våra lag har till och med mer mästerskapstitlar från NCAA (National Collegiate Athletic Association) än något annat universitet I landet. Jag har många goda minnen från fotbolls- och basketmatcher från min studietid på UCLA.

Vilket är ditt favoritminne från UCLA?

Mitt favoritminne från UCLA är från mitt andra läsår, när vårt fotbollslag för första gången på sex år vann över vår stora rival University of Southern California (USC). Våra lag möts en gång per år och detta är årets största händelse inom idrotten. UCLA och USC är rivaler sedan länge eftersom båda universiteten ligger i var sin ände av Los Angeles. 

Jag kommer ihåg att jag var på matchen med mina vänner och vi sprang runt på campuset när slutsignalen gick. Det var fest hela natten i Westwood. Våra spelare möttes av jublande folkmassor och campus-polisen spelade UCLA Fight Song högt i sina högtalare.

Alla var på ett festligt humör och jag aldrig varit med om något liknande tidigare. Den natten var stämningen på skolan helt otrolig, något jag aldrig kommer att glömma. Sedan dess har vi vunnit över USC inte bara en eller två,  utan tre gånger och jag hoppas att vi kommer fortsätta vinna över dem!

Tycker du att University of California - Los Angeles låter intressant?
Kontakta oss
Kontakt