University of California - San Diego

Campus & boende vid University of California San Diego

Campus & boende vid University of California, San Diego

Om du ska studera vid UCSD behöver du troligtvis någonstans att bo och det finns flera alternativ! Fortsätt läsa för mer information om boende och livet på campus vid University of California, San Diego.

Studentboende i San Diego  

Som internationell student i San Diego kommer du att få en fantastisk upplevelse, och när det kommer till boende har du flera valmöjligheter.

Att bo på campus är enbart möjligt under juli och augusti. Vänligen kontakta KILROYs studievägledare för mer information om 10 veckors ”on-campus housing”.

Tuolumne Apartments vid UCSD

UCSD Extension rekommenderar Anatolia Housing och deras lägenheter som ligger cirka 15 minuter med buss eller cykel från campus. De erbjuder många alternativ i olika prisklasser. En lägenhet delas generellt av fyra internationella studenter på två sovrum och två badrum samt kök och vardagsrum. Ett fåtal privata rum finns också tillgängliga. Lägenheterna delas med studenter av samma kön men boende för par finns på förfrågan.

Vissa av boendealternativen är tillgängliga att hyra för en månad (exempelvis Costa Verde, ett lägenhetskomplex med både pool och gym) och gör det möjligt att leta billigare boende på plats. Det finnas även möjlighet att förlänga hyresperioden till allt från tre månader upp till ett år.

Det går givetvis bra att hitta boende på egen hand men du bör inte betala något för ett rum/en lägenhet du ännu inte har sett med egna ögon. Att ordna något tillfälligt för första tiden på plats är därför att rekommendera om du väljer att arrangera allt själv. Ett tillfälligt boende kan bokas på ett hotell/hostel eller genom Airbnb.

Populära områden att bo i är:

  • Pacific Beach
  • Mission Beach
  • University Town Center
  • La Jolla passar de studenter som vill bo i ett lugnare område, exempelvis studerande med familj)

Ett annat alternativ är så kallat ”homestay”, vilket innebär att du bor hemma hos en familj. Vänligen kontakta KILROYs studierådgivare för mer information om detta.

Campuses vid University of California, San Diego

Det finns tre campus för internationella studenter på UCSD; University City Center, La Jolla och Mission Valley. De flesta håller till vid City Center Campus.

Livet på campus vid University of California, San Diego

Det fem kvadratkilometer stora campusområdet ligger nära stranden och ett av Kaliforniens bästa surf spots. På området hittar du restauranger, pubar, caféer, små livsmedelsbutiker och en teater. Året runt erbjuder campus aktiviteter som gästföreläsningar, konserter, pjäser med mera.

Rast mellan föreläsningar vid UCSD

Som internationell student kommer du att träffa människor från hela världen. Tillsammans med dina nyfunna vänner kan du hitta på roliga aktiviteter för att lära känna varandra bättre. Vad sägs exempelvis om att paddla kajak?

International studenter kajakar - UCSD

Campuslivet ger dig också chansen att engagera dig i olika sporter. ”The Tritons” är namnet på de alla de olika idrottslag som finns på University of California, San Diego, och sporterna är många, allt från basket och simning till gymnastik och golf.

UCSD Tritons mascot - Student Center East

Transport mellan UCSD och downtown San Diego

Lokaltrafiken är bekväm, billig och tar dig dag som natt till campus eller in till centrala San Diego. The University of California, San Diego ligger 20 km från både downtown San Diego och den internationella flygplatsen.

UC San Diego Shuttle Service (enbart från/till main campus) erbjuder en gratis shuttle på veckodagarna under skolåret, ej under sommaren.

Tycker du att University of California - San Diego låter intressant?
Kontakta oss
Kontakt