University of California - San Diego

Studentlivet i San Diego

Studentlivet i San Diego

I San Diego bor cirka 1,3 miljoner människor och då hela 70 000 av dessa är studenter bidrar de mycket till den sköna atmosfären som genomsyrar staden. San Diego välkomnar dig med värme och ett stort utbud av upplevelser som passar alla!

Det härliga studentlivet i San Diego 

Ett måste när du studerar i USA är att gå med i en av alla föreningar som finns på universitetet. Det finns något för alla – vare sig du vill engagera dig i miljöfrågor eller läsa serietidningar. UCSD arrangerar dessutom mängder av aktiviteter och fester som ofta är gratis. Det är alltid något spännande på gång!

Att bara hänga runt i San Diegos olika stadsdelar och insupa det avslappnade vardagslivet är en upplevelse i sig. Inget område är det andra likt och viben i exempelvis Ocean Beach är en helt annan än den i La Jolla! En höjdpunkt är att helt enkelt interagera med ”the Californians” och bli inte förvånad om du helt plötsligt har en privat guide som visar dig runt staden till platser du aldrig hade besökt annars. Lokalborna är generellt väldigt öppna och hjälpsamma!

Stränder runt San Diego

San Diego med sina 100 km stränder har något för alla! Spana in Pacific Beach, Mission Beach, Coronado Beach och Moonlight Beach – för att bara nämna några. Surfare från hela världen kommer hit för att njuta av möjligheten till bra surf året runt. Vattentemperaturen sjunker dock under vintern och en våtdräkt är nödvändig men detta kompenseras av den varmare luften. Bäst surf får du mellan augusti och november samt februari och april.

Chilla på stränderna i San Diego

La Jolla bjuder också på många stränder, bland annat vackra och avskilda Black’s Beach. Branta klippväggar tornar upp sig längs stranden och här samlas många erfarna surfare för att ta sig an detta omtalade surf break.

Kombinera storstadspuls med strandhäng i San Diego

Av årets 365 dagar skiner solen över San Diego nästan alltid och för den som är van med svensk sommar – i San Diego regnar det inte alls under 300 av dessa. Klimatet är milt och stadens många stränder bjuder in till både bad och surf. När strandhänget behöver bytas ut mot något annat finns ett stort utbud av shopping, nöjesparker, restauranger och caféer i både San Diego och La Jolla.

Mycket av det som händer i San Diego hittar du faktiskt utanför city. I områden som Ocean Beach och Pacific Beach finns skönt häng, bra shopping och schyssta barer.

7 gratis saker att göra San Diego för studenter

Många skejtar i San Diego!

  1. Skateparker! Det finns fler än 30 skateparker bara i San Diego – visste du att skateboardingen har sina rötter i Kalifornien?
  2. Balboa Park är en urban kulturdjungel mitt i San Diego. Här finns bland annat en botanisk trädgård som om kvällarna ofta står värd för liveframträdanden och ibland mindre festivaler. Här hittar du också “International Cottages” där du kan bota eventuell hemlängtan med ett besök hos ”House of Sweden”.
  3. I San Diegos äldsta stadsdel - Old town – kan du få en förnimmelse av hur staden såg ut på 1800-talet. Promenera runt bland gamla byggnader och butiker eller prova någon av alla restauranger. Om du älskar mexikansk mat har du kommit rätt och varför inte avsluta med en glass på Cold Stone Creamery? Stadsdelen Gaslamp Quarter är också väl värt ett besök.
  4. Spana in sjölejonen som solar på klipporna vid La Jolla Cove.
  5. Besök San Diego Union Museum! Här grundades tidningen San Diego Union år 1868 och som besökare kan du exempelvis ta en titt inne på chefredaktörens kontor eller tryckeriet där de första kopiorna av tidningen printades.
  6. I Old Town hittar du San Diego County Sheriff’s Museum. Här kan du kika på handbojor, brickor och uniformer från förr men också en helikopter, en fängelsecell och en rättssal.
  7. STRÄNDERNA! Så många stränder så lite tid – hitta din favorit och ta med dig plugget, festen och vännerna dit.

Studentrabatter i San Diego

Med studentkortet ISIC får du tillgång till massor av rabatter och förmåner över hela Sand Diego, USA och resten av världen. Ladda ner ISIC Benefits App gratis och dra nytta av alla schysta studentrabatter. Läs mer och skaffa ditt ISIC-kort här.

Klimatet i San Diego

San Diegos region har medelhavsklimat med milt och soligt väder året om. Medeltemperaturen är 14°C i januari och 22°C i augusti. Den varmaste perioden är vanligtvis sensommar och tidig höst då temperaturen kan ta sig upp över 30°C. Under vintern kan snö/is förekomma men det är ovanligt.

Hyra bil i San Diego

När du ändå är här känns en roadtrip längs Kaliforniens kust som ett måste – här finns så mycket att se och göra! Hyr bil i San Diego, vi hjälper dig gärna att hitta det bästa och billigaste alternativet utifrån dina behov. 

Tycker du att University of California - San Diego låter intressant?
Kontakta oss
Kontakt