RMIT Vietnam

RMIT Vietnam cities

Stad

I Vietnam bor det cirka 90 miljoner människor och landet sträcker sig över 1400 kilometer längs den östra kusten av Indokina-halvön. Ho Chi Minh City är ett unikt exempel på en stad i ständig förändring, fullt av motsägelser och överraskningar. I Hanoi, som är Vietnams huvudstad, kan du känna av hur dess historia har inspirerat framtiden. Hanoi kopplas ofta till att vara det politiska och kulturella centrat av Vietnam, medan Ho Chi Minh City är det kommersiella.

Ho Chi Minh City (Saigon)

Den här storstaden är en av de mest händelserika platserna i Sydostasien. Den snabba utvecklingen som skett de senaste fem åren har gjort den här staden unikt charmerande, med moderna skyskrapor i kontrast med vackert bevarad fransk kolonial-arkitektur.

Känt som den ekonomiska huvudstaden i Vietnam, har Ho Chi Minh City bytt cyklar mot motorcyklar och kört raka vägen in i 2000-talet, med flaggan i topp. När du promenerar – eller om du är ute efter ett äventyr, kör en skoter – genom de livliga gatorna är det svårt att föreställa sig att den här färglada staden bara för en generation sedan var en plats fylld av oro och tumult.

Invånarna här välkomnar turister och främlingar med ett leende, trots sin 4000 år långa kamp för självständighet. Först kom och gick kineserna, sedan fransmännen och till sist amerikanerna. Alla har lämnat en kulturell smältdegel som ångar med andan om utveckling.

Hanoi

Hanoi är en stad med intensiv tradition och robust kultur, och kallas ibland ”the grand old dame of the orient”. Till skillnad från många andra asiatiska huvudstäder, har Hanoi bevarat sin historiska originalitet. År 2010 firade Hanoi sitt 1000-årsjubileum med en årslång fest för att hedra de vietnameser som slogs på otaliga sätt för att utveckla Vietnam till nationen det blivit och för att föra historien vidare till kommande generationer. Det här symboliserar det som Hanoi står för – titta tillbaka på det förflutna, för att inspirera till framtida utveckling. 

Tycker du att RMIT Vietnam låter intressant?
Kontakta oss
Kontakt