Australien

Studera i Australien - det är kvalitet på både studier & fritid!
 

Studera i Australien

Studera på några av de högst rankade universiteten i hela Australien. Du kan läsa allt från en termins fristående kurser till en MBA på ett av världens högst rankade universitet. I Australien kan du välja mellan många spännande kurser som inte erbjuds i Sverige. Studera i Australien genom KILROY!

Varför studera i Australien?

Att studera i Australien har blivit oerhört populärt, mycket på grund av universitetens breda utbud och den internationella standarden. På grund av Australiens befolkning har universiteten en särskilt brett utbud just inom internationella studier, politik och ekonomi och de har en hög andel internationella studenter. Alla universitet som tar emot internationella studenter kvalitetssäkras av australiensiska myndigheter. Australien är även ett perfekt studieland eftersom prisnivån generellt är lägre än i Sverige.

Många som besöker Australien blir dessutom så förtjusta i landet att så fort de kommer hem så vill de tillbaka igen. Landet med de enorma avstånden har någonting att erbjuda för alla smaker både när det gäller upplevelser och studier utomlands. På denna stora yta finns det oändligt mycket att se, uppleva och lära.

Upplevelser när du studerar i Australien

I den norra delen av landet breder den tropiska regnskogen ut sig och längs kusterna två stora korallrev. Vid det lite mindre kända revet "Ningaloo Reef" på västkusten kan man bland annat simma med delfiner eller valhajar och det Stora Barriärrevet på östkusten är ett välkänt paradis för snorkel- och dykfantaster. Det Stora Barriärrevet sträcker sig mer än 200 mil utmed kusten och längs revet finns också hundratals sagolika tropiska öar med kritvita stränder och exotiska blommor och fruktträd.

Befinner man sig i Australien får man inte heller missa ett besök ut i den karaktäristiska australiska vildmarken "the Outback", som tar upp stora delar av landet. Kännetecknande för området är den röda jorden och klippformationerna, grästuvorna, de förkrympta mulgaträden och eukalyptusträden. Här återfinns också den för ursprungsbefolkningen, aboriginerna, helga platsen "Uluru" eller "Ayers Rock".

Vill du veta mer om att studera i Australien?
Kontakta KILROY

 

Studera i Australien - en överlevnadsguide

 

Lite fakta om Australien

Australien är en av världens äldsta kontinenter. Urbefolkningen, Aborginerna, har befolkat kontinenten i över 40 000 år. Det moderna Australien är ett mångkulturellt samhälle med mer än 100 olika etniska grupper som har gjort Australien till sitt hem. För den som lockas av ett exotiskt djur- och naturliv är Australien definitivt rätt land att studera i. Australien är som bekant hem åt en mängd unika djurarter. Här lever bland annat kängurur, koalabjörnar, wombats, dingos och i södra Australien återfinns världens minsta pingviner.

Australien har ett behagligt klimat året runt och australiensarna anses vara ett av världens mest gästvänliga folk. Vare sig du söker storstadspuls eller vill prova på "världens bästa surfing" så kommer du trivas i Australien. Och missa inte Australienarnas egna "barbie" eller barbeque, en obligatorisk kvällsyssla och alla är bjudna!

  • Huvudstad: Canberra
  • Befolkningsmängd: 23,9 miljoner (2015)
  • Regioner: Australian Capital Territory, New South Wales, Victoria, Queensland, South Australia, Western Australia, Northern Territory, och Tasmania.
  • Valuta: Australiensiska dollar (AUD$)
  • Tidszon: +8 till +10,5 (+9 till +11,5 under sommartid)
Tycker du att Australien låter intressant?
Kontakta oss
Contact