University of Sydney

Studera i Sydney

Sydney är en av världens mest mångkulturella städer och är hem för människor från över 200 länder. Detta är platsen där du kan möta olika kulturer, språk och perspektiv. Dessutom hittar du alla de olika kulturerna representerade på restauranger, caféer och marknader runtom i staden. Här kan du provsmaka mat från världens alla hörn.

Livet i Sydney

Sydney är en fantastisk stad att studera i. Det är en metropol med massor av sociala aktiviteter att delta i. Sydney är nära till inte mindre än 35 stränder. Bland de mest populära är Manly Beach i norr och Bondi Beach i öst. Det tar ca 45 minuter med buss från centralstationen till Bondi Beach och ca 20 minuter med båt från Cirqular Quay till Manly Beach.

Längs östkusten ligger stränderna som pärlor på ett snöre och här hittar du inspelningsplatsen för den populära tv-serien Home and Away. Om du gillar strandliv, har du massor av stränder att välja mellan.

Förutom sina vackra stränder, har Sydney också många fina parker, gallerior och festivaler att besöka. I Sydney finns oändliga shoppingmöjligheter med allt från märken såsom Gucci och Prada till de olika små marknaderna som finns utspridda i staden. Sydney är också Australiens främsta destination för internationella studenter och centrum för landets ekonomi. Här finns huvudkontoren för ca. 500 globala företag. Sydney består av många områden med egen charm och egna sevärdheter. Detta är en utmärkt plats att studera för de som vill kombinera stad och strandliv. Sydney har något att erbjuda för alla smaker!

Klimat

Klimatet i Sydney karaktäriseras av varma somrar och milda vintrar. Den varmaste månaden på året är januari med en medeltemperatur på 18-25 ° C. Vintern är mild och lite kylig. Den kallaste månaden är juni med en temperatur på 8-16 ° C.

 

 

Tycker du att University of Sydney låter intressant?
Kontakta oss
Contact