Studenter berättar - Kjersti på University of the Sunshine Coast

Anledningen till att jag valde USC var på grund av att det är färre elever, ett litet universitet och en mindre stad. Jag är toppennöjd med USC! Universitetet har ganska få utländska studenter i förhållande till andra universitet i Australien, och Sunshine Coast är en fantastisk plats att leva på. Du möter människor från alla delar av världen och varje dag är annorlunda med nya utmaningar och roliga aktiviteter.

Kjersti -usc -220x 140

O-vecka 

Det är den första veckan av terminen där du kan utforska skolan, träffa nya människor, lära dig använda exempel bibliotek för forskning och annan nyttig information. Jag bor i en studentbostad, precis intill skolan, UniCentral, och vi hade BBQs varje kväll, alla var självklart välkomna! 

Att bo på Sunshine Coast 

UniCentral ligger fantastiskt bra till, ca 10 minuters promenad till affärer och 10 minuters biltur till vackra stränder. Kollektivtrafiken funkar bra och tar dig till köpcentrum, restauranger, barer etc. Vill tipsa om Mooloolaba, Alexandra chef Line och Cotton Tree, vilka alla är pittoreska områden med stränder för sol, bad och fantastisk surfing! 

Jag ångrar inte att jag valde att på på campus, jag har lärt känna människor från hela världen. Vissa studenter väljer att bo i en termin på campus och flyttar sedan till stranden. Det kan vara fantastiskt, men du kommer direkt bli beroende av att åka bil eller buss för att kunna ta dig till skolan. Sunshine Coast är en vacker plats och en populär semesterort för alla storstadsmänniskor. Blir du sugen på att åka en helg till Brisbane, som är närmaste stora staden,  så tar det 2 timmar med tåg eller 1 timme med bil, och det är verkligen en stad som är värt ett besök. Jag har själv varit där många gånger och kombinera att bo här och ändå ha möjlighet till storstadsliv är perfekt!

Universitet

USC ligger i Sippy Downs, i hjärtat av Sunshine Coast. Skolan har tilldelats ett pris för sin arkitekttur, och har flera caféer, konstgalleri, bibliotek, bokhandel, 24-timmars datasalar. Skolan erbjuder även fantastiska sportmöjligheter med idrottsplaner för rugby, fotboll, tennis, friidrott m.m., samt  sporthallar inomhus för fotboll, volleyboll, basket m.m. 

Australien 

Australien har massor att erbjuda. Du som studerar i Australien har en unik möjlighet att kombinera skolan med sagolika resor i landet. Första halvåret åkte jag en hel del till Brisbane, Sydney och andra småturer runt om i landet på helgerna. Men varje termin får du två veckor ledigt då du har möjlighet att åka på längre resor och uppleva landet. 

Människorna i Australien är fantastiskt vänliga, hjälpsamma och hövliga och svarar oavsett vad du frågar dem: Inga problem!

Du utvecklas som människa, knyter bekantskaper med människor från hela världen och får uppleva saker som du aldrig upplevt hemma! Jag ångrar inte en sekund att jag valde att studera utomlands och jag uppmuntrar alla att göra samma sak om du har chansen!
 
: ) Kjersti
 

Taggar: Australien
Relaterade inlägg
Kontakt