Studenter berättar - Jennifer idrottar och studerar i USA

Studenter berättar - Jennifer idrottar och studerar i USA

You got this!

Vattnet framför mig glänste spegelblankt och i mitt huvud var det bara ett enda ord som spelades upp om och om igen; kör, kör, kör. Från läktaren på min högra sida hör jag lagkamraterna ropa Let’s go! och You got this! Det sista jag hör innan mina fötter lämnar startpallen är startsignalen och racet är igång. Huvudet är tomt på tankar och det finns ingenting annat än att vara först till väggen. När jag pustande tar mig upp ur bassängen omfamnas jag av lagkamraternas klappar och uppmuntrande ord. Känslan är fantastisk!

Är som en stor familj med laget

Ja, detta är collegesimning, det finns skillnader och likheter mellan den svenska och amerikanska men detta är en stil som passar mig utmärkt. Här är man som en stor familj, när någon gör bra ifrån sig gläds alla med personen och om man gör ett mindre bra lopp finns lagkamraterna där för att trösta och muntra upp dig. Men den största skillnaden från den svenska simningen är att man här tävlar i lag även fast simningen i sig är en individuell sport. Här samlar man ihop poäng till sitt respektive lag, jag samlar in poäng till tjejlaget medan killarna samlar poäng till sitt lag.

Jennifer är simmar för simlaget på Urbana Universiy - studera och idrotta i USA

En av de bästa ekonomiutbildningarna i USA

Uppepå denna fantastiska upplevelse jag fått, får jag dessutom en av de bästa ekonomiutbildningarna USA har att erbjuda. Den ger mig möjligheten att uppfylla min dröm om att bli en framgångsrik ekonom, inte bara i Sverige utan även här i staterna med tanke på de praktikplatser som erbjuds. Kan det bli mycket bättre? För mig är svaret, nej det finns ingenting som saknas. Men vart finns då denna stad som erbjuder allt detta? Staden heter Urbana och ligger i mellersta delen av Ohio i norra USA och det tar bara en timme att ta sig in till storstaden Columbus. Detta passar mig perfekt då jag växt upp i en stad som är ungefär av samma storlek som Urbana och jag hade också bara en timmes bilfärd in till närmaste storstad. Därför tycker jag att det kändes skönt att få komma hit, det blev som en amerikansk version på min svenska hemstad.

Som den amerikanske författaren H. Jackson Brown Jr. en gång sa:
Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover.

Ta chansen när den erbjuds, collegelivet händer bara en gång i livet!

Hälsningar Jennifer, studerar på och simmar för Urbana University i Urbana, Ohio.

 

Vill du veta mer om att studera och idrotta i USA?
Läs mer!
Vill du kolla dina chanser att studera och idrotta i USA?
Kontakta KILROY

 

Taggar: USA
Relaterade inlägg
Kontakt