Daniela blev kvar i LA efter utlandsstudierna

Daniela blev kvar i LA efter utlandsstudierna

När Daniela först tog kontakt med KILROY var planen att hon endast skulle plugga en termin på Santa Monica College och sedan flytta hem till Sverige igen, det var hon säker på. Men det blir inte alltid som man tänkt sig. Nu, två och ett halvt år senare bor hon i en lägenhet i Los Angeles med sin nyblivande make och har hunnit skaffa sig både en utbildning och ett jobb! 

Kolla upp dina studiemöjligheter

Det var ett år sen jag pluggade på Santa Monica College nu men jag tror jag skulle rekommendera andra som vill läsa är att tidigt kolla upp vad man har för möjligheter. Jag kunde redan efter ett år ta ett certifikat och ansöka om OPT, bara för att jag hade läst mycket på nätet och pratat med studievägledare mm. De brukar vara rätt sjyssta och chefen på business programmet lät mig ta kurser som egentligen inte ingick i mitt certifikat, men som inte heller fanns tillgängliga på vårterminen. Jag fick tillgodoräkna min management klass istället för att läsa Human Resources till exempel. 

Strandliv och storstadspuls

Har man aldrig varit i LA innan så fundera vad du vill göra på din fritid. Jag flyttade till Marina del Rey och trodde jag skulle vara på stranden varje dag. Det visade sig efter första terminen att jag hade varit på stranden 3 gånger under en termin och i Hollywood 3-5ggr i veckan. Så jag flyttade upp närmare Hollywood där jag fortfarande bor och trivs jättebra. Det är det som är så fantastiskt med LA, det finns områden för alla. Stranden och lugnet i Santa Monica, nattliv och puls i Hollywood, storstadskänsla i downtown LA mm. 

”Jag var helt övertygad om att jag bara skulle läsa en termin och sen flytta tillbaka, så jag skrattade lite för mig själv och tänkte att visst, han kan söka CSN och skola för ett år men jag kommer tillbaka till Sverige i januari. Skrattar bäst som skrattar sist.”

Vill stanna i LA

Sen skulle jag vilja förvarna alla som kommer hit att ingenting är smidigt, inget är lätt och inget är billigt. Det är en tuff stad att anpassa sig efter med en helt annan mentalitet än i Sverige. Man tror att USA ska vara rätt moderna men det är de inte. Många föredrar att man betalar med checkar och kontanter, vilket knappt finns kvar i Sverige. Det tar ett tag att anpassa sig men när man väl gjort det så vill man aldrig flytta hem igen. Haha! Här är jag nu, snart två år senare, i Los Angeles, East Hollywood närmare bestämt. (Jag som absolut ville bo i Santa Monica) Assistant store manager på Sockerbit och bor i en egen lägenhet med min man (!!!) Ja, jag gifte mig i Las Vegas för två helger sedan!

Santa Monica College ligger precis intill havet
SMC är det varken långt till strand eller nöjen


Är du också sugen på att studera i Los Angeles? Läs mer om Santa Monica College här eller om våra andra universitet i USA.

Låt någon av våra studierådgivare berätta mer om att studera i USA
Hör av dig!

 

 

Taggar: USA
Relaterade inlägg
Kontakt